APUNTS DE CRISI

Darrerament, molt s’està parlant de crisi. Per alguns deu estar de moda! i ja sabem que, com bons (llegeixi’s el que correspongui), anyellets o fashion victims , tot el que està de moda ho convertim en quelcom d’indispensable a les nostres vides.

Perquè no posar-nos al dia i actualitzar també la crisi? Em demano si això de la crisi no serà un reclam publicitari de la campanya de tardor. O un altre invent d’aquesta societat consumidora? Perquè nova, el que es diu nova, la crisi no ho és pas. Ja fa uns quants anys que la estem patint i com que ens hem passat pel folre la dita “Guarda per quan no hi hagi”, ara toca espantar-se i cordar-se fort el cinturó.

Em consta, que a casa nostra, hi ha qui, admirablement, ha après a fer-li els forats que faci falta a la corretja i a estrènyer-la ben fort per poder arribar a fi de mes i això, us asseguro, no els hi ve de nou. Aquest any, la nova gamma de virus gripals, ve acompanyada d’ una assortida varietat de crisis, a escollir: alimentària, energètica, financera, climàtica... I d’un ampli assortiment en solucions bancàries!! A) carregar-te el pla de pensions i els estalvis d’una vida per poder assumir l’increment de la hipoteca, o, directament B) treure el cap per l’Avern i proposar-li al mateix Satanàs, vendre’l la teva ànima a canvi d’una parcel•la als seus dominis (quan ja t’ha quedat clar que tampoc podràs fer front al pagament de la calefacció aquest hivern).

També és cert que la crisi aguditza l’ingeni, i amb els bolets, també creixen tota una sèrie d’il•luminats i visionaris. I s’inaugura un nou camp de golf al País que, presumiblement, atraurà gent, quina gent?. Brillant idea que m’ha fet dubtar entre poder pagar el lloguer aquest mes o fer-me “gent” sòcia del club i invertir en un equip complet per practicar aquest esport de pilotes, tan maco.

La qüestió és que, entre els que dubten de què color es compraran les pilotetes (tota la vida pensant que eren blanques i jo les he vist fluorescents, eh!?) i els altres, que les toquen, això de la crisi sembla ben bé una punyeta del destí que ens avisa que el pitjor, encara està per venir...


Publicat al suplement "Diari Obert" del Diari d'Andorra el 15/10/2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada