SENSE VACANCES

Aquest any per circumstàncies alienes a la meva voluntat, bé també podríem dir que es que no tenia ni un duro, que també va en contra de la meva voluntat de tenir-ne, m’he quedat sense vacances. Quin horror, no? Qui es queda avui dia sense vacances? Doncs bastant més gent de la que pressuposem.Després d’una mudança, d’un atac de nervis per poder dur a terme en un temps rècord una mudança, d’una crisi existencial en el procés d’assumir que una mudança mai és fàcil ni ràpida, i després d’inflar els pebrots a família, amics i tot bitxo vivent amb la beneïda mudança, aquest any ben bé me les havia guanyat, les vacances.

Però no, resulta que mudar-se i anar-se’n de vacances és econòmicament incompatible i a risc d’agafar una depressió només de pensar que l’aigua del mar aquest any me l’havia d’imaginar, vaig decidir passar les vacances a Escaldes-Engordany, redescobrint la Parròquia i redescobrint, de pas, que quan no es pot, no es pot, i que ser humil i reconèixer que les coses estan canviant, costa un ou.


He descobert que si ets dona, soltera i emmancipada, es pressuposa que has de tenir més ofertes de vacances que la Paris Hilton i és curiós però a l’hora què els amics t’ofereixin passar amb ells un cap de setmana al seu apartament de la platja, ja que saben que et quedes sense vacances, o et convidin a passar uns dies a la seva ciutat per desconnectar, passa com quan demanes ajuda per pujar una nevera de mida XXL cinc pisos, desapareixen.


A falta de platja, també he redescobert alguna de les piscines nacionals, i que anar a algunes d’elles suposa tot un luxe. Per l’assequible preu de 5.-€ l’entrada + 2,50.-€ l’hamaca + 1,50.-€ el cafè i ni se t’acudeixi demanar-te un entrepà, que flipes!, ni te l’emportis de casa perquè està prohibit entrar menjar forà al recinte...pots remullar-te en unes aigües plenes de canalla cridanera i pijats (pressuposarem que també són de la canalla) i a gaudir del dia. Ah!! I no se t’acudeixi sortir per dinar a casa (recordem el preu astronòmic dels entrepans), perquè si vols tornar a entrar, tornes a pagar. Crisi?


Sort que sempre m’he inventat allò que no he tingut i a l’espera de fer guardiola, un cop ja a la feina, sempre puc rememorar les estones de bona lectura amb una beguda ben fresqueta i els peus a remull, això si, en una palangana a l’ombra de la meva terrassa....


Diari d'Andorra (Diari Obert) 9 de setembre de 2010.